Jij als hoogsensitieve vrouw

Heb jij ook de wens om weer lekker in je vel te zitten en je leven te leiden op je eigen unieke manier?

Op de sensitieve manier?

Als hoogsensitieve vrouw, moeder, partner, onderneemster en levenskunstenaar kan ik je hier veel over leren.  

Ik ben Brigitte Klijn, coach, trainer, inspirator bij Om de Kunst van Leven en initiatiefneemster van de community dehoogsensitievevrouw.nl 

Ik help de hooggevoelige  vrouw haar  sensitiviteit  te integreren in al haar rollen zodat ze de gelukkigste versie van zichzelf kan leven.

​Ik geloof dat de hoogsensitieve vrouw een koplopersrol moet vervullen om te komen tot een betere wereld. Ik weet het. Ik zet hoog in maar ik geloof er echt in!

De kwaliteiten, talenten en gaven van deze groep vrouwen zijn er op gericht om duurzaam en waardevol te leven en te creëren omdat zij vanuit een natuurlijkheid goed willen doen voor alles en iedereen.

De laatste decennia zijn hoogsensitieve vrouwen massaal aangelopen tegen de last van hun hoogsensitiviteit. Immers onze maatschappij  werd steeds meer productie- en prestatiegericht en de keuzes die hieruit voortkwamen botsten met hun normen, waarden en totaalgerichtheid.

Als reactie hierop is deze groep vrouwen of heel hard gaan werken om er toch maar bij te horen of heeft zich teruggetrokken en nam een positie aan de zijlijn in. Ook combinaties van beide reacties zijn mogelijk. Het betekent in ieder geval dat deze  groep vrouwen van hun specifieke talenten hun valkuil hebben gemaakt en er veel hinder van ervaren. 

Ik leer je hoe jij de leiding over je leven terug neemt

Denk niet dat ik je vertel wat je moet doen en wat je moet laten. Daar geloof ik namelijk niet in. Mijn wijze van jouw begeleiden is je brengen bij jouw diepste waarde, jouw diepste verlangen en de moed om te gaan doen wat jij te doen hebt. Het maakt mij niet uit of je grootste plannen hebt, of wellicht heel klein. Het enige wat telt is dat jij JOUW ding gaat doen!


Als jij kiest voor jezelf dan leid ik je naar:

Goed gegrond zijn en de aandacht bij jezelf houden is essentieel. Pas dan kun je keuzes maken die goed zijn voor jou en voor je omgeving.

Deze karaktereigenschap vraagt om een leefstijl die precies bij jou past zodat jij 't beste uit jezelf kan halen en kan schenken.

Zin geven aan het leven is heel belangrijk voor de hoogsensitieve vrouw.  Groot, klein het maakt niet uit. Het gaat om jouw GIFT!

Ik bied de hoogsensitieve  vrouw een ervaringsgerichte leeromgeving waarin zij op een geheel eigen wijze, waarbij zij zichzelf centraal stelt, de koplopersrol gaat innemen. Het enige wat zij mag doen is het fundament in haar leven te leggen en vervolgens te gaan doen waar zij heel blij van wordt. Dan legt zij vanuit haar ZIJNSKRACHT een liefdevolle bodem onder onze samenleving waarin elk mens mag zijn wie hij/zij is. Dat is sowieso al haar GIFT aan de wereld en wellicht heeft ze er meer!

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om jezelf centraal te stellen in je leven.  De vrouw die last ervaart van haar hoogsensitiviteit stelt 'de ander' centraal in haar leven. Nu is de tijd dat jijzelf het middelpunt wordt in je leven. Dit vraagt om moed en een omgeving die je steunt en telkens weer opnieuw motiveert. Om deze reden ben ik de community gestart. Inmiddels is deze community een besloten groep geworden welke bestaat uit vrouwen die daadwerkelijk de stap hebben genomen om de karaktereigenschap hoogsensitiviteit te integreren in het leven. 

Ik weet hoe fijn het is om een groep gelijkgestemden om je heen te hebben om zo te groeien in bewustzijn en de stappen te nemen die leiden naar 'de gelukkigste versie van jezelf'. Vanaf mijn vroege jeugd voel ik mezelf al anders. Ik voelde de drang in mijzelf om zaken volledig anders te doen dan de meeste mensen om mij heen.

Echter om dit daadwerkelijk vorm te geven, was een grote dosis moed nodig. In 1999, toen 33 jaar oud, startte ik mijn nieuwe loopbaan met een 4 jarige opleiding tot holistisch counselor. Daarna studeerde ik o.a. nog af als NEI coach, Kunstzinnig coach, en volgde ik een Train de traineropleiding.

Bijzonder was dat mijn nieuwe carrière pas werkelijk bodem kreeg toen ik het sensitieve fundament in mijzelf legde. Ik startte Om de Kunst van Leven, onze inspirerende woon en werkplek welke ik grotendeels samen met mijn partner verbouwde tot een Centrum van hoogsensitiviteit. Mijn kennis, mijn ervaringsweg en mijn liefdevolle 'open mind' zijn belangrijke pijlers in datgene wat ik overdraag aan de hoogsensitieve vrouw. Je lichaam is  je 'voertuig' om alle kennis en ervaringen die je opdoet te kunnen verwerken en te gebruiken op een wijze die jou past. 

In 2011 startte de eerste jaargroep en inmiddels is al deze kennis omgezet naar een online jaartraining. Alle kennis samengebracht in 48 videolessen om zo stap voor stap te komen te groeien naar de vrouw die weer blij is met zichzelf en haar omgeving blij maakt door zichzelf te zijn.

Meer over mij


Ik ben moeder van 2 hoogsensitieve pubers en al meer dan 25 jaar samen met mij lieve praktische hoogbegaafde Marc. Samen met onze hond Buck, konijn Fluub, goudvis Golden Oldie (cadeau aan Marc) en onze kippen wonen wij in Den Dungen, een buurdorp van 's-Hertogenbosch. In 2007 realiseerde we onze droom door een monumentale boerderij te kopen en deze te verbouwen tot woonhuis en de werkplek Om de Kunst van Leven. Ik hou van lezen, wandelen, zingen, dansen, schilderen, koken, in de tuin zijn, theater, studeren en gezellig samenzijn. Al deze activiteiten heb ik nodig om mijzelf te voeden en om de ervaringen op een voor mij constructieve manier te verwerken.

En nog meer ......

  •  Avondmens
  • Boos word ik op
  • wakker maken
  • Laatbloeier
  • alle begin is lastig
  • Geld is energie

Ik ben een avondmens en dit betekent dat ik vroeg in de ochtend niet op mijn best ben. Ik ben wel aardig als je maar niet teveel op mijn nek zit. Laat mij gewoon lekker mijn eigen ding doen en uiteindelijk kom ik op gang.

Wil je naast het volgen van deze onlinejaartraining meer begeleiding.  Ik denk graag met je mee!